Свириденко: Українська безпілотна машини для розмінування проходить підготовку до сертифікації

1894

Українська модель машини для розмінування, оснащена системою безпілотного управління, яка не поступається за своїми характеристиками іноземним аналогам, проходить підготовку до сертифікації, після чого її запустять у серійне виробництво, повідомила перший віцепрем'єр - міністр економіки Юлія Свириденко.

"Наша мета - ефективний ринок розмінування. І те, що це вже третя українська машина для розмінування фактично за пів року, свідчить про те, що бізнес зацікавлений у розвитку цієї сфери", - написала міністр у фейсбуці.

За її інформацією, розробниками третьої української моделі став резидент буткемпу з інновацій Міністерства економіки - компанія efarm pro. Машина створена на основі шасі трактора Т-156, оснащена системою безпілотного управління й може розміновувати територію за попередньо заданою траєкторією. Завдяки системі точного землеробства відстань між смугами розмінування становитиме лише 2 см.

Машина може очищати до 5000 кв. м/год. Таку саму потужність має, зокрема, MV-10, яку нещодавно передав Україні Європейський Союз, уточнила Свириденко й додала, що запчастини в efarm pro повністю українського виробництва.

"По-перше, це підтримка українських виробників, робочі місця й додаткові податки до бюджету. А по-друге, можливість ремонтувати машину практично в будь-якому місті", - констатувала перший віцепрем'єр.

Свириденко наголосила, що розробка проходить підготовку до сертифікації, після завершення всіх процедур її готові запустити в серійне виробництво. За попередніми розрахунками, машина коштуватиме значно дешевше за іноземні аналоги.

Віцепрем'єр зазначила, що програма підтримки інновацій у гуманітарному розмінуванні Kyiv School of Economics та Міністерства економіки України триває, і запропонувала усім, хто має ідеї щодо пришвидшення процесу розмінування земель, подавати заявки на участь у роботі буткемпу.

Завантаження...
Комментарии (0)
Для того, чтобы оставить комментарий, Вы должны авторизоваться.
Гость
реклама
реклама