В росії можуть заблокувати YouTube

5872

ростелеком, ймовірно, тестує сервіс, який має фільтрувати відеоконтент на YouTube, а сам YouTube в росії можуть заблокувати. Про це повідомляє галузевий Telegram-канал "зателеком".

Підтвердженням цього стали надіслані у Telegram-каналах скриншоти листа, в якому ростелеком звертається до своїх співробітників з запрошенням долучитися до тестування даного сервісу через сайт ytonline.ru. Щоправда, доступ до цього ресурсу, який у п'ятницю був відкритий для всіх, вже зараз недоступний.

У повідомленні зазначається, що внутрішній "сервіс доступу до YouTube" створений з метою перевірити різні гіпотези, зібрати статистику та вдосконалити алгоритми. Проте дехто вважає, що мета сервісу – приховування контенту, що небажаний для російської влади. Дивитися можна буде нейтральні ролики або вигідні рф.

За словами виконавчого директора товариства захисту інтернету Михайла Клімарьова, у разі ухвалення рішення про впровадження цензури на YouTube розробка та впровадження фільтраційного механізму може тривати близько двох місяців.

Завантаження...
Комментарии (0)
Для того, чтобы оставить комментарий, Вы должны авторизоваться.
Гость
реклама
реклама