Стефанішина: Процес розширення ЄС має відповідати історичному та геополітичному моменту

891

Процес розширення Європейського Союзу має відповідати теперішньому історичному та геополітичному моменту. Наразі у переговорному процесі про вступ багато технічних перешкод, кожний крок потребує схвалення Європейською Радою. Це надмірно політизує процес.

Про це заявила віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина під час дискусійної панелі на Мюнхенській конференції з безпеки, передає УНН з посиланням на Урядовий портал.

«Десять років тому саме у цей день, 18 лютого, розпочався найважчий момент Революції Гідності, коли українці вийшли на боротьбу за своє майбутнє, загорнуті в європейський прапор. Тоді остаточний вибір українського народу було зроблено. Відтоді розпочався шлях реформ і трансформацій нашої держави, який триває до сьогодні. Війна змушує нас просувати порядок денний реформ так, ніби кожен день є останнім. Для нас життєво важливо робити це без зупинок», – зазначила віцепрем'єр-міністр.

За її словами, однією з основних причин подання Україною заявки на членство в ЄС було прагнення зберегти та закріпити кожну трансформацію та реформ, які нам вдалося здійснити після Революції Гідності.

Стефанішина зазначила, що сьогодні в Україні бачать вікно можливостей для розширення, як для нашої держави, так і для інших країн-кандидатів.

«Мій головний меседж полягає у тому, що процедури повинні слідувати за політичними, історичними та геополітичними орієнтирами, не навпаки. Наразі у переговорному процесі про вступ багато технічних перешкод, кожний (навіть досить технічний) крок потребує схвалення Європейською Радою, тобто лідерами ЄС. Це надмірно політизує процес», – зазначила Стефанішина.

Стефанішина підкреслила, що "в Україні є повністю дієздатні органи влади, Парламент, Уряд, і ми готові динамічно рухатись на шляху до ЄС. Це прагнення українського народу, водночас розширення це також шлях зробити Європу сильнішою та безпечнішою".

Завантаження...
Комментарии (0)
Для того, чтобы оставить комментарий, Вы должны авторизоваться.
Гость
реклама
реклама