Уряд Швейцарії прогнозує зростання дефіциту бюджету через збільшення витрат на оборону та заходи для протидії змінам клімату

860

Швейцарський уряд прогнозує зростання дефіциту бюджету у наступні чотири роки через необхідність більших витрат на оборону та заходи для протидії змінам клімату.

Про це повідомляє Reuters, пише "Європейська правда".

У четвер 22 серпня у швейцарському уряді оголосили, що прогнозують зростання дефіциту бюджету у 2028 році до 2,54 млрд франків у зв’язку з тим, що необхідні інвестиції очікувано будуть перевищувати податкові надходження.

Головними факторами зростання дефіциту стануть витрати на сферу оборони та модернізація для відмови від викопного палива.

Хоча Швейцарія є нейтральною країною, вона також активізувала оборонні закупівлі з початком повномасштабної війни Росії проти України і будує нові дата-центри з метою забезпечити меншу вразливість до кібератак.

У період з 2024 до 2028 року швейцарські витрати на зброю зростуть в середньому на 5,4% на рік.

Ще одним фактором збільшення дефіциту є заплановані програми підтримки бізнесу для швидшого зменшення викидів парникових газів.

На додачу, мають зрости витрати на пенсії.

В уряді хочуть подумати над способами більше збалансувати бюджет та призначили робочу групу, яка має ще раз проаналізувати усі статті видатків.

Завантаження...
Комментарии (0)
Для того, чтобы оставить комментарий, Вы должны авторизоваться.
Гость
реклама
реклама