Держстат: Споживча інфляція в Україні прискорилася до 7,5%

486

Споживча інфляція в Україні прискорилася до 7,5% у серпні у річному вимірі із 5,4% у липні, свідчать дані Держстатистики, пише УНН.

Інфляція на споживчому ринку в серпні цього року порівняно з липнем становила 0,6%, з початку року – 4,9%. Базова інфляція в серпні порівняно з липнем становила 0,7%, з початку року – 4,8%.

На споживчому ринку в серпні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 0,9%, на 6% у річному вимірі. Найбільше (на 7,1% та 5,2%) за місяць, як повідомляється, подорожчали яйця та овочі. На 2,4–0,7% у серпні зросли ціни на хліб, цукор, макаронні вироби, продукти переробки зернових, соняшникову олію, рис, м'ясо та м'ясопродукти, молоко та молочні продукти, масло, безалкогольні напої, рибу та продукти з риби. Водночас на 7,4% за місяць знизилися ціни на фрукти.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби у серпні підвищилися на 0,8%, що пов’язано з подорожчанням тютюнових виробів на 1,4%.

Одяг і взуття подешевшали за місяць на 2,9%, зокрема, взуття – на 3,4%, одяг – на 2,4%.

Ціни на комуналку (житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива) за місяць зросли на 0,2%, у річному вимірі - підвищення на 18,5%.

Ціни на транспорт у серпні зросли на 0,6% в основному, як вказано, через подорожчання автомобілів на 1,2%, проїзду в автодорожньому пасажирському транспорті на 0,6%, а також палива та мастил на 0,5%. Подорожчання за рік - 8,2%.

Послуги освіти подорожчали за місяць на 0,3%, за рік - на 11,8%.

Зростання цін у сфері охорони здоров’я у серпні становило 1%, за рік - 11,1%.

Дані наведено без урахування тимчасово окупованих російською федерацією територій та частини територій, на яких ведуться (велися) бойові дії.

Завантаження...
Комментарии (0)
Для того, чтобы оставить комментарий, Вы должны авторизоваться.
Гость
реклама
реклама