Washington Post: окупанти використовують на фронті незаконно отримані термінали Starlink

368

російські окупаційні сили використовують на фронті незаконно отримані термінали Starlink для поліпшення бойової координації та ефективності свого тактичного розвідувально-ударного комплексу в Україні, повідомляє американське видання Washington Post.

"В української армії, яку противник перевершував за озброєнням і чисельністю, була одна важлива перевага перед ворогом: інтернет через термінали Starlink. Тепер її мають і росіяни", - йдеться у статті.

Повідомляється, що існує зростаючий чорний ринок Starlink, який доставляє термінали росіянам на фронт, і їхнє поширення стало важливим фактором недавніх успіхів рф під час її наступу.

Зокрема, один із офіцерів 72 механізованої бригади, що обороняла район міста Вугледар Донецької області з 2022 року та нещодавно була змушена відступити, у коментарі виданню на умовах анонімності назвав використання російськими окупантами Starlink одним з важливих чинників разом з нестачею живої сили та озброєння, що прискорили падіння Вугледара. Також повідомляється, що використання Starlink стало одним із факторів, який допоміг рф наступати на Покровськ.

Завантаження...
Комментарии (0)
Для того, чтобы оставить комментарий, Вы должны авторизоваться.
Гость
реклама
реклама