О'Салліван: Санкції ЄС будемо спрямовувати на фінансові установи, які підтримують потоки військової продукції до росії

168

Санкції Європейського Союзу можуть бути спрямовані на фінансові установи, які підтримують потоки військової продукції до росії, а також на постачання продукції, виробленої в Південно-Східній Азії західними дочірніми компаніями, заявив спецпредставник ЄС щодо санкцій Девід О'Салліван, пише УНН з посиланням на Reuters.

Блок запровадив масштабні санкції проти росії за її повномасштабне вторгнення до України у 2022 році.

Спецпредставник ЄС Девід О'Салліван сказав, що санкції не є "чарівною пігулкою", а їхня мета - зробити так, щоб росії було складніше, повільніше і дорожче підживлювати свою воєнну машину. Він додав, що не має жодних ілюзій щодо обходу обмежень і що включення до списку компаній, які продають москві товари подвійного призначення, часто є спробою "вдарити крота".

ЄС досяг успіхів у скороченні обходу санкцій через держави Центральної Азії, сказав він, і скорочення цих потоків стало очевидним після дипломатичних зусиль з Казахстаном, Узбекистаном, Вірменією та іншими. Однак він стикається з більш складним завданням у зупинці подібних потоків у Південно-Східній Азії, де країни є виробниками, а не просто транзитними станціями.

"Більшість продукції, що проходить через Китай, виробляється дочірніми компаніями західних компаній у Південно-Східній Азії", - сказав О'Салліван, виступаючи на заході Брюссельського аналітичного центру після візитів до В'єтнаму, Таїланду і Малайзії для вирішення цих проблем.

"Ідеться про виявлення фінансових установ, які потенційно фінансують перевалку військової продукції (до росії)", - сказав він.

"У разі виявлення таких установ із ними зв'яжуться та повідомлять... якщо вони не припинять, то ризикують потрапити до списку. США зробили це з великим успіхом у трьох випадках на початку року. Ми починаємо збирати інформацію та порівнювати записи", - зазначив спецпредставник.

Він сказав, що, попри обмеження, заходи ЄС та західних держав підштовхнули росію до воєнної економіки, що завдасть великої шкоди економічному майбутньому країни і стане все більш очевидною в найближчі рік-два.

Завантаження...
Комментарии (0)
Для того, чтобы оставить комментарий, Вы должны авторизоваться.
Гость
реклама
реклама