Кабмін дозволив педагогам включати час роботи за кордоном до стажу в Україні

605

Кабінет Міністрів ухвалив рішення, яке дозволяє педагогічним і науково-педагогічним працівникам, що працюють за кордоном, включати цей час до стажу для отримання надбавки за вислугу років в Україні. Про це повідомляє Міносвіти.

До цього часу надбавку за вислугу років враховували лише за роботу на педагогічних і науково-педагогічних посадах за кордоном, якщо це було передбачено міжнародними угодами між Україною та іншими країнами.

Однак з огляду на те, що після початку війни кількість українських педагогів, які працюють за межами України зросла, уряд вирішив змінити правила.

Тепер українські педагоги, які повернуться в Україну і влаштуються на педагогічні посади, зможуть зараховувати період роботи за кордоном до стажу для надбавки.

Наприклад, якщо вчитель, який працював у Бердянську, потім переїхав до Люксембургу і працював там вихователем три роки, після повернення в Україну ці три роки будуть враховані при визначенні надбавки за вислугу років.

Залежно від стажу педагогічної роботи, надбавки встановлені так:

  • понад 3 роки — 10% від посадового окладу;
  • понад 10 років — 20%;
  • понад 20 років — 30%.

Крім того, до стажу також зараховуватимуть періоди, коли за працівником зберігалося місце роботи або часткова зарплата, навіть якщо він фактично не працював.

Нововведення діятиме під час воєнного стану і ще протягом року після його закінчення.

Для зарахування стажу необхідно надати підтвердження роботи за кордоном, такі як трудовий договір або угоди.

 

Завантаження...
Комментарии (0)
Для того, чтобы оставить комментарий, Вы должны авторизоваться.
Гость
реклама
реклама