Фінмоніторинг виявив фінансових операцій, які можуть бути пов'язані з легалізацією коштів, на понад 53 млрд грн

272

Державна служба фінансового моніторингу України у січні – вересні 2024 року виявила фінансових операцій, які можуть бути пов'язані з легалізацією коштів, на суму 53,1 млрд грн.

Про це повідомив Держфінмоніторинг, передає Укрінформ.

"За 9 місяців 2024 року Держфінмоніторингом до правоохоронних органів направлено 780 матеріалів (429 узагальнених матеріалів та 351 додатковий узагальнений матеріал)... У вказаних матеріалах сума фінансових операцій, які можуть бути пов'язані з легалізацією коштів, та із вчиненням кримінального правопорушення, становить 53,1 млрд гривень", - йдеться в повідомленні.

За 9 місяців 2024 року сума зупинених Держфінмоніторингом фінансових операцій становить в еквіваленті 6,1 млрд грн.

Крім того, за звітний період Держфінмоніторинг направив до правоохоронних органів 109 матеріалів, пов'язаних з фінансуванням тероризму/сепаратизму, військовою агресією з боку російської федерації проти України та іншими загрозами національній безпеці.

Зазначається, що основним напрямком діяльності Держфінмоніторингу є виявлення фінансових операцій та осіб пов’язаних з фінансуванням тероризму, військовою агресією з боку РФ проти України, насильницькою зміною чи поваленням конституційного ладу або захопленням державної влади, зміною меж території або державного кордону.

Завантаження...
Комментарии (0)
Для того, чтобы оставить комментарий, Вы должны авторизоваться.
Гость
реклама
реклама